0

Ik gebruik ChatGPT tot wel 70 keer per dag, voor alles

Ik gebruik ChatGPT 50 tot 70 keer per dag, voor alles, van het voorbereiden van vergaderingen tot het verwijderen van lijm van mijn vingers. Als HR-teams algoritmen gebruiken om de beste kandidaten te identificeren, waarom zouden kandidaten dan ook geen algoritmen kunnen gebruiken? Je kunt sommige dingen googelen, maar met ChatGPT hoef je niet door webpagina’s te zoeken of te scrollen.

Dit artikel is gebaseerd op een interview met Conor Grennan, die toezicht houdt op studentenzaken aan de NYU Stern School of Business. De tekst is bewerkt om de juiste lengte en duidelijkheid te behouden.

Ik gebruik ChatGPT tot wel 70 keer per dag, voor alles

ChatGPT is de ultieme brainstormpartner, maar mensen blijven vaak steken in de eenvoudige mogelijkheden ervan. Als je een businessplan wilt schrijven, kost dat normaal gesproken een week met veel brainstormen, gesprekken en marktonderzoek. ChatGPT doet het in 30 minuten, maar je moet er wel de tijd voor nemen om het goed te doen. Ik heb een abonnement op ChatGPT Plus gekocht. Het is sneller, biedt toegang tot de nieuwste updates en ik heb nooit problemen met inloggen. Ik gebruik ChatGPT 50 tot 70 keer per dag, en daarom is 20 dollar per maand een belachelijk laag bedrag in vergelijking met de voordelen die ik eruit haal.

Ik schrijf vaak op LinkedIn over praktische manieren om ChatGPT te gebruiken om je persoonlijke en professionele leven in elke branche te verbeteren. Hier zijn mijn tips:

Solliciteren

HR-teams gebruiken bepaalde algoritmen om de beste kandidaten te selecteren omdat het hun werk vergemakkelijkt. Als zij algoritmen gebruiken, waarom zouden kandidaten dan ook geen algoritmen kunnen gebruiken?

We kunnen ChatGPT vragen: “Ik ben bezig met een sollicitatie en wil mijn ervaring presenteren. Kun je me helpen de juiste woorden te vinden en mijn ervaring zo te formuleren dat het beter aansluit bij de algoritmen die HR mogelijk gebruikt tijdens het wervingsproces?” Vervolgens kun je dat thema uitbreiden, herformuleren en opnieuw introduceren. Het is alsof je algoritme aan algoritme koppelt.

Ik gebruik ChatGPT tot wel 70 keer per dag, voor alles

Nieuwe contacten leggen met andere specialisten

Zorg ervoor dat je alle informatie die je vindt kunt verifiëren. Eerst controleer ik of Bing, ChatGPT of andere soortgelijke tools me naar de juiste persoon verwijzen. Dan zeg ik: “Geef me vijf carrièregerelateerde onderwerpen die relevant kunnen zijn voor hun vakgebied en drie persoonlijke interesses die ons kunnen verbinden.” Verzamel deze informatie en controleer daarna of deze klopt.

Iets nieuws leren

Zelfs onder goede vrienden is er een limiet aan het aantal vragen dat je kunt stellen voordat je je ongemakkelijk begint te voelen. ChatGPT beantwoordt al je vragen en verdiept het onderwerp zoveel je wilt. Het geeft praktijkvoorbeelden die je kunt begrijpen en waarmee je je kunt identificeren, en definieert termen die je misschien nog niet kende.

Na ongeveer 30 minuten vragen aan ChatGPT over API’s stelde, kreeg ik bijvoorbeeld een grondig inzicht in API’s op een manier die ik anders volledig zou hebben gemist.

Alledaagse problemen oplossen

Een van de dingen waarover ik op LinkedIn schreef, waren kleine ergernissen zoals tekstopmaak, iPhone-instellingen en het vuilmaken van mijn vingers met lijm. Je kunt deze dingen googelen, maar met ChatGPT hoef je niet door webpagina’s te zoeken of te scrollen. Het geeft je gewoon suggesties, en als de oplossing niet werkt, kun je zeggen: “Hé, dat werkte niet.”

Toen er superlijm op mijn vingers terechtkwam, gaf ChatGPT me vier dingen om te proberen en herinnerde me eraan geduldig te zijn om mezelf geen pijn te doen.

Ik gebruik ChatGPT tot wel 70 keer per dag, voor alles

Lange e-maildiscussies evalueren

Je hebt waarschijnlijk e-maillijsten in Gmail gezien waarop staat: ‘Er zijn 16 berichten in de groep.’ En je denkt: “Oh man, ik moet ze allemaal lezen om erachter te komen wat ik moet doen.” Dus open ik het in een nieuw venster, druk op CTRL+A en vervolgens op CTRL+C, plak het in ChatGPT en typ: “Kun je me vertellen of hier taken voor mij in zitten?” Het antwoordt met ja of nee, en dan vraag je: “Oké, kun je het in drie zinnen samenvatten?”

Dit is een zeer waardevol gebruiksscenario, want iedereen krijgt lange e-mailreeksen en wil weten: “Kan iemand me vertellen wat ik moet doen?” En jij hebt een product dat dit mogelijk maakt.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *