0

ChatGPT kan liedjes schrijven, reizen plannen en nog veel meer

Sinds de lancering in november 2022 heeft ChatGPT het internet in razend tempo veroverd. Deze AI-gestuurde chatbot kan van alles, van het behalen van MBA-examens tot het succesvol onderhandelen over een loonsverhoging. Als je het nog niet hebt geprobeerd, vind je hier een stapsgewijze handleiding voor het openen en gebruiken van ChatGPT.

ChatGPT kan liedjes schrijven, reizen plannen en nog veel meer

Typ chat.openai.com in je webbrowser. De website vraagt je om een nieuw account aan te maken of in te loggen als je er al een hebt.

Tijdens piekuren kan het zijn dat je geen toegang hebt tot ChatGPT, maar je kunt het op een ander moment opnieuw proberen (vaak na een paar uur). Het bericht over de onbeschikbaarheid bevat meestal een door ChatGPT gegenereerd statusbericht.

Eenmaal op de site kun je een account aanmaken met je e-mailadres, of je kunt ChatGPT gebruiken via je Google- of Microsoft-account. Je moet later ook je telefoonnummer opgeven.

Belangrijke disclaimer

Zodra je inlogt, zie je een disclaimer dat ChatGPT, hoewel het gratis toegankelijk is voor onderzoeksdoeleinden, “soms onjuiste of misleidende informatie kan genereren en aanstootgevende of bevooroordeelde inhoud kan produceren” en “niet bedoeld is om advies te geven”.

Een andere clausule luidt: “Omdat het openbare gebruik van ChatGPT bedoeld is om de chatbot te helpen verbeteren, kan alles wat je hem vertelt worden beoordeeld, dus deel geen gevoelige informatie.”

OpenAI geeft aan dat je kunt helpen ChatGPT te verbeteren door op elk antwoord een duim omhoog of omlaag te klikken, of door je feedback te delen op hun Discord-server.

Nadat je het laatste bericht hebt bevestigd, zie je de ChatGPT-startpagina, waarop enkele mogelijkheden en beperkingen van de chatbot worden vermeld, evenals enkele voorbeelden van hoe het werkt. Je kunt met ChatGPT chatten via de balk onderaan de pagina.

Zodra je daar een vraag stelt, begint ChatGPT te antwoorden in de nieuwe chat.

ChatGPT kan liedjes schrijven, reizen plannen en nog veel meer

ChatGPT-vragen kunnen worden gewijzigd

Als je je vraag wilt wijzigen, beweeg je de muis eroverheen en aan de rechterkant verschijnt een pen-en-papier-pictogram. Klik, breng wijzigingen aan in de vraag, en druk vervolgens op ‘Opslaan en verzenden’.

Zoals eerder vermeld, kun je je mening geven over de vraag of een antwoord nuttig was of niet door op de optie ‘duim omhoog’ of ‘duim omlaag’ rechts van het antwoord te klikken.

Je kunt ook onderaan de pagina op ‘Antwoord opnieuw genereren’ klikken om een ander antwoord op dezelfde vraag te zien.

ChatGPT geeft elke chat automatisch een naam om deze op te slaan, zodat je er later op terug kunt komen. Je kunt de chat hernoemen door op het potloodpictogram te klikken of de chat verwijderen door op de prullenbak te klikken. Om het gesprek voort te zetten, typ je eenvoudig je tekst in de zoekbalk onderaan de pagina. Als je een nieuwe chat wilt maken (bijvoorbeeld om verschillende chats over verschillende onderwerpen te organiseren), klik je op “Nieuwe chat” in de linkerbovenhoek.

Als je meerdere chats tegelijk wilt verwijderen, klik je op ‘Gesprekken wissen’ in de linkerbenedenhoek.

ChatGPT kan liedjes schrijven, reizen plannen en nog veel meer

Er is een premium-optie

Hoewel ChatGPT gratis is, is er ook een betaalde abonnementsversie, ChatGPT Plus, die je kunt kopen als je extra functies wilt.

Het kost $20 per maand en biedt toegang op elk moment, zelfs tijdens piekuren waarin gratis gebruikers kunnen worden uitgesloten. Het biedt ook snellere reacties en prioritaire toegang tot nieuw ontwikkelde functies.

Sinds de introductie van ChatGPT is er nog een AI-chatbot verschenen, dit keer in de vernieuwde Bing-zoekmachine van Microsoft.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *