0

Een week lang testte hij AI-tools om zijn productiviteit te verhogen

Aaron Mok van American Insider gebruikte een week lang vier AI-tools om te onderzoeken of deze zijn productiviteit zouden verhogen. Dit is wat hij ontdekte.

AI-tools zoals ChatGPT van OpenAI hebben de wereld in korte tijd veroverd, en werknemers maken er gebruik van om hun werk te vereenvoudigen.

Een week lang testte hij AI-tools om zijn productiviteit te verhogen

Veel experts zijn het erover eens dat AI de productiviteit kan verbeteren. Mensen die tijd willen besparen, gebruiken ChatGPT en andere AI-applicaties om artikelen te schrijven, code te ontwikkelen en vastgoedvermeldingen op te stellen.

— Dat klopt volledig. AI-tools zoals ChatGPT kunnen het leven van werknemers aanzienlijk vergemakkelijken, zegt Mark Muro, een senior research fellow bij het Brookings Institute die de impact van AI op werknemers analyseert.

Een week lang testte ik tegelijkertijd de gratis versies van twee AI-programma’s, Grammarly en Notion.ai, en de betaalde versies van twee andere, Brain.fm en Otter.ai. Ik wilde zien of deze tools de snelheid en kwaliteit van mijn schrijven zouden verbeteren en mijn concentratie zouden verhogen. Hier zijn mijn bevindingen.

Notion AI zou het schrijven gemakkelijker moeten maken. Maar dat gebeurde niet.

Zo ziet een door Notion.ai gegenereerde e-mail eruit:

Beste [naam],

Ik hoop dat het goed met je gaat. Ik schrijf je in verband met [onderwerp]. Ik ben al een tijdje bezig met onderzoek naar dit onderwerp en geloof dat jouw inzichten en perspectieven van onschatbare waarde zouden zijn voor mijn werk.

Ik begrijp dat praten over [geschiedenisonderwerp] misschien moeilijk en gevoelig kan zijn, maar ik wil je verzekeren dat ik de kwestie met gepaste empathie en gevoeligheid benader. Ik wil jouw verhaal met respect en zorgvuldigheid presenteren.

Ook wil ik benadrukken dat jouw bijdrage vertrouwelijk zal blijven en dat de informatie die je verstrekt alleen met jouw toestemming openbaar zal worden gemaakt. Ik wil graag samenwerken op een manier waarbij jij je op je gemak voelt tijdens het gesprek.

Ik begrijp volledig dat praten over [onderwerp] emotioneel uitdagend kan zijn, maar ik wil benadrukken dat ik hier ben om naar je te luisteren en je te ondersteunen. Ik wil een veilige, oordeelvrije ruimte creëren waar je jouw verhaal kunt delen.

Als je met mij wilt spreken, laat het mij dan weten zodat we een geschikte tijd en plaats kunnen afspreken. Bedankt voor je tijd en ik kijk uit naar je antwoord.

Met respect,

[naam]

Toen ik hoorde dat de nieuwste functie van Notion AI, de schrijfassistent, kan helpen bij het genereren van ideeën, het samenvatten van documenten en het bewerken van teksten, besloot ik het uit te proberen. Het resultaat was gemengd.

Een week lang testte hij AI-tools om zijn productiviteit te verhogen

De tool was nuttig bij het opstellen van gepersonaliseerde e-mails. Ik vroeg de chatbot om “een e-mail te schrijven die een bron zou overtuigen om met mij te praten in een empathische en begripvolle toon.” In antwoord kreeg ik een brief die professioneel en vriendelijk klonk. De meeste andere door de AI geschreven e-mails waren echter te formeel, en ik moest tijd besteden aan het bewerken ervan.

Toen ik de AI vroeg om een lijst met artikelideeën over een specifiek onderwerp te genereren, waren deze noch origineel noch verrassend, hoewel ze me wel wat inspiratie gaven om mogelijke onderwerpen te verkennen.

Mijn grootste zorg was dat door AI gegenereerde informatie vaak onjuist is. Ik vroeg het programma om een artikel over een specifiek bedrijf in opsommingstekens samen te vatten – wat het deed. Op twee plaatsen klopte de bedrijfsnaam echter niet, en enkele andere gegevens bleven onduidelijk. Het kostte me meer tijd om de antwoorden te controleren dan om het artikel zelf te lezen.

Na verdere pogingen kon ik met Notion betere e-mails, ideeën en samenvattingen genereren, maar dit vergde wel extra werk.

Otter.ai woonde virtuele vergaderingen bij namens mij en overtrof mijn verwachtingen

Sommige dagen zijn zo hectisch dat ik geen tijd heb om belangrijke vergaderingen bij te wonen, dus besloot ik de stem-naar-tekst transcriptietool van Otter.ai te proberen, waarmee ik aantekeningen kon laten maken.

De resultaten waren indrukwekkend. Otter.ai was snel ingesteld en transcribeerde alles wat tijdens de vergadering werd gezegd met relatieve nauwkeurigheid in realtime. De belangrijkste onderwerpen werden ingedeeld in verschillende secties met tijdstempels, waardoor ik niet door lange transcripties hoefde te ploegen. Ik vond deze functie vooral handig bij het samenvatten van aantekeningen van tijdrovende en vermoeiende brainstormsessies.

Grammarly zou mijn schrijfkwaliteit moeten verbeteren, maar het leidde me alleen maar af.

Ik maak vaak fouten als ik onder tijdsdruk schrijf, dus besloot ik de schrijfassistent van Grammarly te downloaden om een ​​extra paar ogen te hebben. De browserextensie suggereert de juiste woordkeuze en zinsstructuur, controleert op plagiaat, genereert citaten en beoordeelt essays.

Grammarly is uitstekend in het opsporen van spel- en interpunctiefouten, maar bracht ook wat afleidingen met zich mee. Rode lijnen onderstreepten woorden die eigenlijk correct waren gespeld, een “toonaanpassing” functie verscheen willekeurig, en zinswijzigingen werden constant aanbevolen. Dit alles verstoorde mijn schrijfflow, vertraagde mijn computer, en zorgde er zelfs voor dat mijn browser een paar keer vastliep.

Het resultaat? Het programma heeft me geen tijd bespaard en maakte het schrijfproces juist ingewikkelder.

Brain.fm biedt door AI gegenereerde muziek om je te helpen concentreren. Het werkt!

Het kan lastig zijn om je op één taak te concentreren, vooral als je thuis werkt. Ik besloot Brain.fm te proberen, een tool die kunstmatige intelligentie gebruikt om muziek te genereren die gericht is op concentratie, ontspanning en slaap. Ik was niet teleurgesteld.

Ik koos uit een variëteit aan muziekopties, zoals elektronische en atmosferische muziek – genres die door het programma worden aangeduid als ideaal voor ‘diep werk’. Dit was precies wat mijn brein nodig had om snel in een gefocuste staat te komen.

Brain.fm was vooral nuttig wanneer ik geen motivatie had om routinetaken uit te voeren, zoals het beantwoorden van e-mails. In tegenstelling tot Spotify-afspeellijsten is de muziek op Brain.fm ontworpen door een team van wetenschappers en componisten om gebruikers te helpen zich beter te concentreren.

Hoewel sommige genres, zoals “groove”, niet voor mij werkten, was Brain.fm gemakkelijk in gebruik en gaf het me effectief de boost die ik nodig had om aan de slag te gaan.

Sollicitatie? AI-tools doen het werk niet voor je, maar ze kunnen het wel makkelijker maken… als je de tijd neemt om te leren hoe je ze kunt gebruiken.

Een week lang testte hij AI-tools om zijn productiviteit te verhogen

Na een week met deze tools te hebben gewerkt, realiseerde ik me dat ze een leercurve hebben.

Voor iemand die nog steeds handgeschreven takenlijstjes maakt, kan het even duren voordat je doorhebt hoe je deze hulpmiddelen optimaal kunt gebruiken. Het kostte me extra tijd om te begrijpen hoe ik opdrachten kon aanpassen voor betere resultaten en hoe ik problemen kon oplossen, tijd die ik persoonlijk liever aan urgentere taken had besteed.

Veranderingen aanbrengen in je dagelijkse werkroutine is een vaardigheid die oefening vereist. Ik zou deze tools waarschijnlijk nuttiger vinden als ik ze langer zou gebruiken, maar ik heb niet het geduld om mijn werkgewoonten te veranderen in naam van automatisering.

De beste aanpak zou zijn om één of twee tools tegelijk uit te proberen, ze onder de knie te krijgen en vervolgens nieuwe toe te voegen om meer geavanceerde taken uit te voeren.

Wat mij betreft: robots kunnen mijn werk nog steeds niet volledig overnemen – althans nog niet.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *