0

Verdien geld terwijl je slaapt in het tijdperk van AI

Van robotaxi’s tot online winkels die op automatische piloot draaien: in het tijdperk van kunstmatige intelligentie zullen er talloze nieuwe manieren zijn om passief inkomen te genereren. We presenteren enkele oplossingen die binnenkort op de markt kunnen komen. Belangrijk is dat dit eerder zal gebeuren dan we denken; het is een kwestie van jaren, niet decennia.

Passief inkomen genereren betekent geld verdienen met activiteiten die geen continu, actief werk van de ondernemer vereisen. Dit is een aantrekkelijke vorm van inkomsten, omdat je geld kunt verdienen zonder er dagelijks mee bezig te zijn. Voorbeelden van passief inkomen zijn het ontvangen van huurinkomsten van een appartement of dividend uit aandelen.

Verdien geld terwijl je slaapt in het tijdperk van AI

De extra aantrekkingskracht van passief inkomen ligt in het potentieel om financiële stabiliteit te bieden, zelfs als iemand niet kan werken, bijvoorbeeld vanwege ziekte of pensionering. Omdat passief inkomen de directe tijdsbesteding minimaliseert, kunnen ondernemers zich ook richten op het ontwikkelen van nieuwe projecten of meer tijd besteden aan hun persoonlijke leven.

Bovendien is het een manier van verdienen die kan worden opgeschaald: eenmaal opgezet kunnen systemen vaak eenvoudig worden uitgebreid zonder dat er een evenredige toename van werk nodig is.

In het tijdperk van kunstmatige intelligentie en voortschrijdende automatisering ontstaan er steeds meer manieren om passief inkomen te genereren. We presenteren de producten die over een paar, of hoogstens een tiental jaar op de markt kunnen komen.

Zelfrijdende taxi’s

Elon Musk kondigde op 8 augustus van dit jaar aan dat Tesla zijn robotaxi zal presenteren. Dit zullen autonome auto’s zijn die als taxi kunnen functioneren.

Stel je een eigenaar voor die meerdere van dergelijke autonome voertuigen aanschaft en ze inzet als taxi’s om geld te verdienen. Dit zou een interessante manier zijn om inkomsten te genereren in het tijdperk van automatisering en kunstmatige intelligentie – passieve inkomsten waar een paar jaar geleden niemand van kon dromen.

Musk heeft al aangegeven dat dergelijke oplossingen mogelijk zullen zijn en dat autonome taxi’s op de markt zullen verschijnen. Nu kennen we de datum: 8 augustus. Ik vraag me alleen af of de gepresenteerde voertuigen geen teleurstelling zullen zijn. Tesla’s laatste lancering, de Cybertruck, was immers geen groot succes.

Inhoud op automatische piloot

AI-tools en beschikbare platforms maken het al mogelijk om op geautomatiseerde wijze virtuele entiteiten te creëren en inhoud te genereren. In de toekomst zal dit nog eenvoudiger zijn.

Dus hoewel we momenteel virtuele tv-presentatoren of influencers hebben, zouden dergelijke ‘personages’ over een paar jaar volledig automatisch met gebruikers kunnen communiceren en hun eigen inhoud kunnen creëren, gebaseerd op specifieke parameters (bijvoorbeeld alleen amusementsmateriaal voor mensen onder de 18 jaar, die betrekking hebben op drie specifieke videogames).

Op deze manier zouden er veel nieuwe kanalen kunnen ontstaan op YouTube of andere platforms die veel inhoud en gebruikersbetrokkenheid genereren, en voor hun eigenaren zou dit een originele manier zijn om passief inkomen te verdienen. De menselijke rol zou hier alleen beperkt zijn tot het beheren van een bepaald systeem en het aangeven van onderwerpen voor individueel video- of audiomateriaal.

Verdien geld terwijl je slaapt in het tijdperk van AI

Winkelen op de automatische piloot

Een andere manier om passief inkomen te verdienen, die nog niet bestaat (hoewel we dichterbij komen), is een e-shop die op automatische piloot draait. Hoe zou dat eruitzien?

Stel dat we besluiten een online kledingwinkel te openen. We wijzen leveranciers aan, integreren geschikte betalingssystemen of bezorgdiensten, en ‘voeden’ de database van het platform met informatie over wanneer bepaalde promoties moeten verschijnen, zoals Black Friday, feestdagen, zomerseizoen, winterseizoen, enzovoort.

De winkel publiceert vervolgens, met behulp van AI-tools, zelfstandig passende promoties, lanceert reclamecampagnes, stuurt nieuwsbrieven naar klanten, creëert berichten op sociale media en de bedrijfsblog, en handelt natuurlijk zelf de bestellingen af. Wanneer een klant een bestelling plaatst, regelt de winkel zelfstandig alle formaliteiten en maakt de verzending klaar (deze wordt door een geschikte robot in het magazijn ingepakt). Bovendien wordt de bestelling automatisch doorgestuurd voor bezorging om ontbrekende voorraden aan te vullen.

Een e-commerceplatform dat op automatische piloot draait, zou veel passieve inkomsten kunnen genereren, hoewel de toetredingsdrempel – de initiële investering – in dit geval natuurlijk aanzienlijk zou zijn.

Onderwijs van de volgende generatie

AI en automatisering kunnen cursussen en trainingen volledig transformeren. Stel je een training voor die uit verschillende delen bestaat, waarvan sommige voor ons interessant zijn, terwijl andere dingen bevatten die we al goed kennen. We betalen voor de training, maar geven aan dat we bepaalde modules willen vervangen. We krijgen een AI-mentor toegewezen met wie we praten en onze behoeften uitleggen.

Na 30 minuten ontvangen we een gepersonaliseerde training voor dezelfde prijs, waarbij de delen die we al beheersen, worden vervangen door nieuwe kennis die speciaal voor ons is gegenereerd. De training wordt dus volledig afgestemd op ons niveau, bestaande uit materialen waar we weinig tot niets van weten. Het vervelende gevoel dat we moeten betalen voor trainingen waarvan slechts 30% nuttige kennis oplevert, omdat we de rest al beheersen, verdwijnt. Bedrijven die dergelijke trainingen aanbieden, kunnen een groot passief inkomen genereren: ze ontwikkelen de training één keer, configureren de AI-mentor, en vervolgens stelt het trainingsplatform gepersonaliseerde ‘pakketten’ samen op basis van de behoeften van de klant.

Ook online cursussen zullen profiteren van automatisering en AI. Het voorbereiden van een cursus is doorgaans een zeer tijdrovende taak, en de cursussen zelf zijn meestal maar voor een bepaalde tijd actueel. In het tijdperk van AI en automatisering kunnen cursussen echter zelf nieuwe, frisse inhoud creëren zodra er updates voor individuele onderwerpen verschijnen. Een cursus over het maken van websites met WordPress kan bijvoorbeeld slechts een bepaalde periode up-to-date blijven – uiteindelijk krijgt WordPress zoveel updates dat de hele interface verandert en de cursusauteur nieuw materiaal moet ontwikkelen zodat de overgedragen kennis gebaseerd is op de nieuwste versie van WordPress. In de toekomst zal dit geen probleem meer zijn, omdat de cursus automatisch de nodige aanpassingen kan doorvoeren.

Verdien geld terwijl je slaapt in het tijdperk van AI

Automatisch beleggen

Er zijn al geautomatiseerde beleggingsplatforms op de markt, zoals Wealthfront en Betterment, maar deze zijn nog niet zo geavanceerd als men zou verwachten.

Stel je een dienst voor die voortdurend informatie uit de financiële wereld verwerkt, de laatste economische nieuwsberichten leest en analyseert, het marktsentiment controleert, discussies en meningen van experts bestudeert, en uiteindelijk – als een gigantische schat aan kennis – financiële beslissingen voor ons neemt en het ingelegde kapitaal vermenigvuldigt.

Kunstmatige intelligentie zou hier diepgaande analyses van markttrends kunnen uitvoeren en automatisch specifieke transacties kunnen uitvoeren, wat winst oplevert voor beleggers.

Al deze passieve inkomensideeën zijn realistisch en liggen binnen het technologische bereik dat we de komende jaren kunnen verwachten – vooral gezien de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Elk van deze technologieën heeft al zijn fundamenten in de huidige zakelijke realiteit, en de verdere ontwikkeling en implementatie ervan in de komende jaren lijkt een logische stap te zijn. Dus: wij wachten.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *