0

Gebruik AI om uw bedrijf te beschermen tegen crises

Hoge inflatie: een uitdaging voor de handel en winstgevendheid

Hoge inflatie vormt een uitdaging voor bedrijven die hun winstgevendheid willen behouden. Uit onderzoek blijkt dat 71% van de consumenten hun uitgaven probeert te beperken door de huidige crisis. Toch is er ook positief nieuws: volgens 58% van de internetgebruikers is online winkelen aantrekkelijker dan fysiek winkelen. Maar om consumenten in tijden van crisis voor uw winkel te winnen, zijn specifieke acties noodzakelijk. Welke precies?

Gebruik AI om uw bedrijf te beschermen tegen crises

Experts zijn het erover eens dat e-commerce een grote kans heeft om de economische crisis te doorstaan en voorspellen dat de e-commercemarkt de komende vijf jaar zal blijven groeien. Klanten, vooral degenen die door inflatie zijn getroffen, wenden zich steeds vaker tot online platforms om te profiteren van promoties en gemakkelijk prijzen te vergelijken. Ze kiezen echter alleen voor winkels die aan hun verwachtingen voldoen. Sinds de Covid-19-pandemie bedrijven dwong hun verkoop te digitaliseren, is de concurrentie in de e-commerce sector aanzienlijk toegenomen. Alleen bedrijven die goed inspelen op de behoeften van hun klanten zullen in deze strijd om de consument winnen. Een van de belangrijkste trends van vandaag is het toenemende belang van kunstmatige intelligentie als een ontwikkelingsinstrument dat nu en in de toekomst de verkoop ondersteunt. In 2020 was de AI-markt 62,35 miljard dollar waard, in 2025 zal dit groeien tot 190,61 miljard dollar en in 2030 wordt verwacht dat het bijna 16 biljoen dollar zal bedragen.

De kracht van kunstmatige intelligentie in e-commerce

E-commerce en kunstmatige intelligentie vormen een krachtige synergie die elk online bedrijf zou moeten benutten, vooral in tijden van crisis. Het is verstandig om AI in te zetten voor het personaliseren van aanbiedingen, aangezien blijkt dat een groot percentage van de mensen die gepersonaliseerde winkelsuggesties ontvangen, meer uitgeven dan oorspronkelijk gepland.

Gebruik AI om uw bedrijf te beschermen tegen crises

“Door dagelijks met grote e-commerce merken samen te werken, zien we dat de conversies verbeteren wanneer AI wordt ingezet,” zegt Jakub Nadolny, CEO van Fast White Cat, een bedrijf dat winstgevende e-businessen implementeert op basis van Magento. “Dit wordt bevestigd door ons AIM2-onderzoeksproject, waarin we de kracht van kunstmatige intelligentie in combinatie met Magento 2 hebben getest. Uit tests bleek dat na de introductie van een speciale winkelinterface de winkelwaarde voor ingelogde gebruikers hoger was dan voor gebruikers die de standaardinterface zonder AI gebruikten. Bovendien vertoonden ingelogde klanten in een gepersonaliseerde omgeving veel vaker gewenst gedrag tijdens hun aankooptraject.”

Het algoritme dat in dit project is ontwikkeld, legt relaties bloot tussen het aankoopproces en klantgedrag die voor mensen niet direct zichtbaar zijn, en helpt om dit gedrag te identificeren en analyseren. Dankzij machine learning, de drijvende kracht achter AIM2, voelen klanten zich meer geneigd om te kopen in een e-winkel die door AI wordt ondersteund, omdat hun winkelervaring aansluit bij hun specifieke verwachtingen. Onderzoek uitgevoerd voor het rapport The Next Level of Personalisation in Retail bevestigt dit: consumenten willen aanbiedingen ontvangen die aansluiten bij hun behoeften, wat hen aanzet tot aankopen.

Gebruik AI om uw bedrijf te beschermen tegen crises

AI: De sleutel tot gepersonaliseerde e-commerce

Het realiseren van dergelijke mogelijkheden, zoals een interface die is afgestemd op een specifieke gebruiker, is zonder kunstmatige intelligentie simpelweg niet mogelijk. Daarom is het in deze tijd van crisis, waarin bedrijven vechten om klanten, verstandig om te kiezen voor een oplossing die extra voordelen oplevert, zoals het verhogen van het winkelcomfort en daarmee de conversies.

Als uw e-commercebedrijf wordt getroffen door de crisis, kies dan voor een betrouwbare technologiepartner en oplossingen die zijn onderbouwd met concrete cijfers en bewezen resultaten.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *