0

De nieuwste iPhone 16 wekt emoties op. Eindelijk iets innovatiefs

De nieuwe iPhone 16-modellen zullen verkrijgbaar zijn met schermen van 6,1 en 6,7 inch. Ze maken intensief gebruik van kunstmatige intelligentie, en Apple heeft zoveel nuttige functies geïntroduceerd dat het geheel een grote indruk maakt.

De nieuwste iPhone 16 wekt emoties op. Eindelijk iets innovatiefs

Wat is er nieuw aan de iPhone? Laten we beginnen met de “actie”-knop, die zich aan de zijkant van het apparaat bevindt. Deze knop kan worden gepersonaliseerd en verschillende functies toegewezen krijgen, zoals het openen van de kalender overdag of het inschakelen van de zaklamp ‘s avonds. Het is een handige snelkoppeling die altijd binnen handbereik is.

De telefoons worden ook uitgerust met een nieuwe A18- en A18 Pro-chip (voor de 16 Pro-versie), met onder andere 16 kernen die zijn geoptimaliseerd voor AI. Dit stelt de smartphone in staat om snel veel taken uit te voeren met behulp van kunstmatige intelligentie.

De AI in de iPhone 16 is indrukwekkend

AI zal diep geïntegreerd zijn met het iOS-besturingssysteem van Apple. In de praktijk betekent dit dat we vrijwel altijd toegang hebben tot functies die worden aangedreven door kunstmatige intelligentie. We kunnen bijvoorbeeld een eenvoudige notitie maken en AI vragen om op basis daarvan een uitgebreide en professionele e-mail voor een klant op te stellen.

We kunnen AI ook vragen de toon van een bericht te wijzigen om het een specifiek karakter te geven (bijvoorbeeld professioneler), of om een eigen emoji te maken met behulp van generatieve kunstmatige intelligentie.

De nieuwste iPhone 16 wekt emoties op. Eindelijk iets innovatiefs

AI krijgt ook toegang tot foto’s. We kunnen AI bijvoorbeeld vragen om een bepaald item of persoon op een specifieke locatie te zoeken, en de kunstmatige intelligentie doorzoekt onze database om de gewenste foto’s weer te geven. We kunnen ook diavoorstellingen maken met passende bijschriften en muziek op basis van onze foto’s; we hoeven alleen maar hardop te zeggen wat we nodig hebben, en de AI doet de rest.

Andere verbeteringen zijn onder meer de AI-integratie met applicaties zoals Mail. Op het vergrendelde scherm zal de telefoon niet de eerste woorden van een bepaald bericht weergeven, maar een samenvatting ervan voorbereiden.

Apple heeft ook veel aandacht besteed aan Siri. De virtuele assistent krijgt veel bredere mogelijkheden. Nu kunnen we Siri bijvoorbeeld een taak laten uitvoeren door simpelweg een verzoek in te dienen. Stel dat een vriend ons een bericht stuurt met een muziekaanbeveling; we kunnen Siri vragen het nummer af te spelen, en de AI zal herkennen wat er op het scherm staat, het internet doorzoeken, en de opname starten. Siri begrijpt de context en wat we op dat moment weergeven.

De nieuwste iPhone 16 wekt emoties op. Eindelijk iets innovatiefs

Maar dat is nog niet alles. Apple introduceert ook Visual Intelligence. We kunnen foto’s maken van dingen die ons interesseren en de AI om aanvullende informatie vragen. Als we bijvoorbeeld een hond fotograferen, kunnen we om informatie over zijn ras vragen, en als we een restaurant fotograferen, krijgen we toegang tot het menu, meningen of foto’s van binnenuit. We kunnen ook foto’s maken van tekst en vervolgens ChatGPT vragen om een vertaling of aanvullende informatie.

Apple verzekert dat het de privacy van gebruikers zal waarborgen. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in eigen serverruimtes en belooft dat daar geen bestanden of gegevens worden opgeslagen. De servers zullen alleen worden gebruikt om complexere taken uit te voeren, zodat de telefoons niet overbelast raken. De infrastructuur, die Apple Private Cloud Compute noemt, zal ook worden gecontroleerd door onafhankelijke experts die zullen verifiëren of de garanties van het bedrijf in overeenstemming zijn met de werkelijkheid.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *