0

Google heeft al een antwoord op ChatGPT 4.0

Bard, de AI-assistent en chatbot van Google, verdwijnt binnenkort van de markt. Het wordt vervangen door de nieuwe Google Gemini-app, die tegen betaling en voor een vergelijkbare prijs als ChatGPT zal worden aangeboden.

Google heeft al een antwoord op ChatGPT 4.0

Google introduceert een speciale Android-app, terwijl iPhone-gebruikers Gemini kunnen gebruiken via de Google iOS-app.

Google streeft naar een “nieuwe opening” om gebruikers te interesseren voor de Gemini-chatbot en hen te overtuigen over te stappen van ChatGPT. Bard voldeed niet aan de verwachtingen en kwam pas na ChatGPT op de markt, wat aanleiding gaf tot deze verandering. Google hoopt nu dat Gemini een aantrekkelijk alternatief wordt voor de OpenAI-applicatie.

Gemini: prijs vergelijkbaar met ChatGPT

Sundar Pichai, CEO van Google, verklaarde dat het uiteindelijke doel van het bedrijf is om een AI-agent te ontwikkelen die steeds meer taken voor gebruikers kan uitvoeren, inclusief zoekopdrachten via Google.

De innovaties binnen Gemini zijn de eerste stap naar het “bouwen van een echte AI-assistent”, aldus Sissie Hsiao, vice-president van Google en algemeen manager van Google Assistant en Bard.

Net als ChatGPT 3.5 wordt Gemini gratis aangeboden. Voor de premium versie, Gemini Ultra 1.0, die gelijk staat aan ChatGPT 4.0, betaal je $19,99 per maand, vrijwel hetzelfde als de $20 die OpenAI vraagt voor zijn chatbot.

Google heeft al een antwoord op ChatGPT 4.0

Gemini wordt aangeboden via een Google One-account, wat ook extra opslagruimte op Gmail biedt.

De applicatie is beschikbaar in meer dan 150 landen en regio’s, maar momenteel alleen in het Engels. Google is van plan om de ondersteuning uit te breiden naar andere talen, te beginnen met Japans en Koreaans.

Abonnees van Google One krijgen bovendien toegang tot Gemini-functies in Gmail, Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Meet, waarmee de applicaties naadloos met elkaar samenwerken.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *