0

Microsoft ervan heeft zojuist een zetel in de raad van toezicht van OpenAI veiliggesteld.

Microsoft verzekert zich van een zetel in de raad van toezicht van OpenAI, voorlopig zonder stemrecht. Deze stap verlicht enkele van de resterende vragen over de interesse van Microsoft in de startup na een tumultueuze maand.

Microsoft ervan heeft zojuist een zetel in de raad van toezicht van OpenAI veiliggesteld.

Bedenk: deze maand ontsloeg OpenAI eerst CEO Sam Altman en herstelde hem later. Microsoft bood Altman snel een baan aan, maar hij slaagde erin terug te keren naar OpenAI. Het bedrijf maakt zich echter nog steeds zorgen over de situatie met de maker van ChatGPT. Daarom besloot het dat het de hoogste tijd was om toe te treden tot de raad van commissarissen.

De softwaregigant investeerde 13 miljard dollar in OpenAI en integreerde zijn AI-modellen met Office en andere Microsoft-programma’s. Voorheen had het geen officiële vertegenwoordiging in de raad van bestuur die de startup controleerde, wat onder meer leidde tot grote verrassing toen bleek dat Altman was ontslagen. Satya Nadella, CEO van Microsoft, stak zijn verbazing destijds niet onder stoelen of banken.

“We hebben de juiste beslissing genomen door ervoor te kiezen om met Microsoft samen te werken, en ik ben blij dat ons nieuwe bestuur hen als niet-stemgerechtigde waarnemer zal opnemen,” zei Altman in een memo aan het personeel, gepubliceerd op de OpenAI-website.

Microsoft ervan heeft zojuist een zetel in de raad van toezicht van OpenAI veiliggesteld.

Altman prees het team en zei dat OpenAI tijdens de onrust geen werknemers heeft verloren.

“Nu dit allemaal achter ons ligt, hebben we geen enkele medewerker verloren. Jullie stonden sterk achter elkaar, dit bedrijf en onze missie,” schreef Altman.

OpenAI met een nieuwe raad van bestuur

Altman verklaarde in zijn memo dat de raad van bestuur – inclusief voormalig Salesforce-CEO Bret Taylor, voormalig minister van Financiën Larry Summers en Quora-CEO Adam D’Angelo – een nieuw bestuur voor de startup zal bouwen.

Mira Murati, de CTO van OpenAI en eerder deze maand op interim-basis benoemd tot CEO, is opnieuw de CTO van het bedrijf, en Greg Brockman keert terug als president van OpenAI.

Een woordvoerder van Microsoft weigerde de persoon te identificeren die de bestuursvergaderingen van OpenAI zal bijwonen. Het enige wat we weten is dat ze geen stemrecht zal hebben.

Microsoft ervan heeft zojuist een zetel in de raad van toezicht van OpenAI veiliggesteld.

De meeste bestuursleden, waaronder medeoprichter en hoofdwetenschapper Ilya Sutskever, die diende ten tijde van de afzetting van Altman, hebben het bestuur verlaten, met uitzondering van D’Angelo.

De redenen voor het ontslag van Altman blijven onduidelijk. Hoewel de raad een gebrek aan transparantie aanhaalde, komen er in de praktijk problemen met de zogenaamde ‘AI-veiligheid’ en debatten over de vraag of het bedrijf de ontwikkeling van de krachtige AI die het AGI noemt, moeten vertragen, kunnen er de oorzaak van zijn geweest dat Altman tijdelijk zijn baan verloor.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *