0

Britse media: Amazon verkoopt door AI geschreven boeken met leugens over de gezondheid van de koning

De Britse media luiden de alarmbel dat er zeven boeken met valse informatie over de gezondheid van koning Charles III op Amazon zijn verschenen, geschreven door kunstmatige intelligentie. De zaak werd zondag onthuld door de Mail on Sunday en Buckingham Palace kondigde juridische stappen aan.

Britse media: Amazon verkoopt door AI geschreven boeken met leugens over de gezondheid van de koning

Journalisten van de Britse zondagskrant ‘Mail on Sunday’ ontdekten dat er op Amazon, tussen een aantal boeken over de Britse monarchie geschreven door gerenommeerde auteurs, ook door AI gemaakte boeken staan die leugens en zogenaamd exclusieve informatie over de gezondheid van de monarch bevatten.

Volgens PAP-rapporten bevatten de publicaties onder andere levendige beschrijvingen van het moment waarop de koning ontdekte dat hij kanker had, toen hij naar verluidt “angst, woede en wanhoop” voelde. Details van de operatie om de “tumor” te verwijderen en de “vermoeidheid” van Charles III als gevolg van chemotherapie en radiotherapie worden ook beschreven. Boeken geschreven door kunstmatige intelligentie bevatten informatie dat bij de koning huidkanker werd vastgesteld. Daarnaast werd ook verwezen naar de vermeende beweringen van een informant van het koninklijk hof dat Charles prostaatkanker had met een “matig risico” op verspreiding.

Britse media: Amazon verkoopt door AI geschreven boeken met leugens over de gezondheid van de koning

Britse media: Amazon verkoopt boeken geschreven door AI met leugens over de gezondheid van de koning

Volgens informatie van het Poolse persbureau hebben alle geïdentificeerde titels voorheen onbekende auteurs en zijn ze gepubliceerd via het Amazon-platform, dat auteurs in staat stelt zelf boeken te publiceren. De door PAP geciteerde Britse krant legt uit dat het niet mogelijk is om de namen te verifiëren van mensen die beweren auteurs te zijn, en Amazon weigerde hun identiteit bekend te maken.

Britse media: Amazon verkoopt door AI geschreven boeken met leugens over de gezondheid van de koning

In reactie op de informatie die de Mail on Sunday publiceerde, heeft een woordvoerder van Buckingham Palace een officiële verklaring afgegeven: “Dergelijke titels die speculeren op de diagnose en behandeling van Zijne Majesteit zijn een inbreuk op de privacy, ongevoelig en vol met onnauwkeurigheden. Ons juridische team zal deze zaak nauwlettend in de gaten houden. We dringen er bij alle individuen of organisaties die de verkoop ervan faciliteren op aan om ze onmiddellijk in te trekken.” De woorden van de woordvoerder worden geciteerd door PAP. De Britse krant benadrukte dat Amazon al enkele door kunstmatige intelligentie geschreven boeken over de gezondheid van de koning heeft verwijderd. Desondanks kunnen klanten van het platform nog steeds een aantal boeken kopen, waaronder dat over prostaatkanker.

 

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *