0

Top 10 beste AI-apps

Kunstmatige intelligentie heeft de wereld veroverd en er is geen weg meer terug. Je kunt meedoen en AI in je werk integreren en daar de vruchten van plukken, of een witte vlag hijsen en je laten verjagen. Ze zeggen dat AI zelf niet de banen van mensen overneemt, maar iemand die simpelweg AI gebruikt, doet dat wel – en daar kun je het moeilijk mee oneens zijn. Daarom raden we de tien beste tools aan die gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Iedereen kan ze onder de knie krijgen en er vervolgens zijn concurrentievoordeel mee opbouwen – of het nu als werknemer op de arbeidsmarkt is of als bedrijf in zijn branche.

Top 10 beste AI-apps

De mogelijkheid om op kunstmatige intelligentie gebaseerde hulpmiddelen te gebruiken wordt steeds noodzakelijker. Het gebruik van AI verhoogt niet alleen de productiviteit, maar maakt ook de implementatie mogelijk van taken waarvoor voorheen gespecialiseerde kennis nodig was. Het is de moeite waard om tijd te besteden aan het leren van deze tools om een ​​concurrentievoordeel te behalen en niet achterop te raken.

We raden verschillende AI’s aan, zoals Eleven Labs, Poe of GitHub Copilot, die een breed scala aan toepassingen hebben – van het maken van professionele teksten, via het genereren van muziek tot geavanceerde programmering. De tools zijn bovendien niet al te duur, waardoor je effectief content kunt creëren, onderzoek kunt doen en je projecten kunt ontwikkelen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld en tijd om het gebruik ervan onder de knie te krijgen.

Top 10 AI-toepassingen. Topgereedschappen:

Eleven Labs

Eleven Labs is een Poolse start-up die de wereld heeft veroverd. De technologie voor het klonen van stemmen werd begin dit jaar beroemd, toen iemand kunstmatige intelligentie van Eleven Labs gebruikte om een ​​opname te maken van de stem van de Amerikaanse president Joe Biden, waarin hij mensen opriep om niet te stemmen bij de voorverkiezingen in New Hampshire. Het bedrijf moest ingrijpen en het betreffende account schorsen.

Eleven Labs hebben sindsdien dit soort deepfakes aangepakt door meer waarborgen in te voeren. De technologie zelf werkt prima. We hebben hier te maken met AI voor het repliceren van stemmen in meer dan twintig talen – er is ook Pools.

De start-up werd opgericht door Mateusz Staniszewski samen met Piotr Dąbkowski. Piotr is een voormalige machine learning-ingenieur van Google en Mateusz werkte onder meer bij Palantir Technologies, een bedrijf opgericht door de populaire miljardair Peter Thiel. Met behulp van Eleven Labs-tools zullen we onder andere het volgende creëren: audioboeken of stemmen voor gamekarakters.

Poe

Poe is een tool ontwikkeld door Quora, een van de grootste vraag- en antwoordwebsites. Het doel van Poe is om gebruikers op één platform te laten communiceren met verschillende chatbots, zoals ChatGPT en Claude.

Met Poe kunnen gebruikers vragen stellen en antwoorden krijgen van verschillende chatbots. Dit vergroot de mogelijkheden om geavanceerde kunstmatige intelligentie te gebruiken, en we krijgen ook de mogelijkheid om de kwaliteit van individuele tools eenvoudig te beoordelen.

Poe biedt toegang tot chatbots met verschillende specialisaties, wat een uitgebreider gebruik van AI-technologie mogelijk maakt. Momenteel kunnen we ChatGPT, GPT-4, Claude 3, Dalle 3 en – let op – miljoenen (volgens de makers van Poe) andere chatbots gebruiken. Zelfs als er minder chatbots zijn, is het de moeite waard om de mogelijkheden van Poe te testen.

Anthropic Claude

Anthropic is een van de grootste rivalen van ChatGPT. De start-up ontwikkelt in maart van dit jaar de chatbot Claude. Ze meldden dat de nieuwste versie, Claude 3, “begrip op menselijk niveau” heeft.

Dergelijke garanties moeten met een korreltje zout worden genomen, maar Claude kan zeker bogen op een hoge precisie in zijn bediening. Vaak zijn de antwoorden op vragen van een beter inhoudelijk niveau dan wat ChatGPT biedt. Zonder het feit dat de OpenAI-tool al een gewoonte onder mensen was geworden, zou Claude de kans hebben gehad om de markt te veroveren en misschien vandaag de dag nummer één zijn geweest.

Waar kan Claude voor gebruikt worden? Kunstmatige intelligentie zal een boek samenvatten of een uitgebreid document creëren, bijvoorbeeld een businessplan, omdat het zeer complexe vragen ondersteunt en met grote hoeveelheden tekst kan werken. Onder andere Amazon en Google investeren in het bedrijf. Als ChatGPT met iemand gaat concurreren, dan zijn het zeker Claude en de startup Anthropic.

Top 10 beste AI-apps

GitHub Copilot

Een AI-aangedreven tool die ontwikkelaars helpt code te schrijven – dat is GitHub Copilot in een notendop. Het fungeert als programmeerassistent en stelt codefragmenten voor die passen bij de context waarin de programmeur momenteel werkt. Door codeanalyse en patroonherkenning kan Copilot ook voorspellen wat een ontwikkelaar wil schrijven en passende oplossingen voorstellen. De tool is rechtstreeks in populaire code-editors zoals Visual Studio Code ingebouwd, waardoor deze gemakkelijk toegankelijk is.

GitHub Copilot verhoogt de productiviteit van specialisten aanzienlijk en maakt programmeren ook toegankelijker voor beginnende gebruikers. De tool helpt je ook nieuwe programmeertalen en bibliotheken te leren door suggesties te geven op basis van best practices. Dus als we willen leren programmeren, is dat nu eenvoudiger (en goedkoper) dan ooit.

Suno

Met Suno kun je muziek genereren op basis van tekstopdrachten. Dankzij geavanceerde AI-algoritmen is het in staat om tekstbeschrijvingen om te zetten in unieke muziekcomposities, afgestemd op specifieke behoeften en smaken. Je kunt er ook mee experimenteren met verschillende muziekstijlen en -genres zonder dat je over geavanceerde muzikale kennis hoeft te beschikken.

Suno is vooral handig voor makers van inhoud, zoals filmproducenten, ontwikkelaars van videogames, podcasters en marketeers die originele audiotracks nodig hebben. Ze kunnen vrij snel en efficiënt muziek genereren die bij hun projecten past. Uiteraard allemaal voor een fractie van de prijs die aan specialisten zou moeten worden betaald.

Suno is een van de beste applicaties van dit type, zo niet de beste. Het wint echter zeker het snelst nieuwe gebruikers en groeit voortdurend.

Perplexity AI

Perplexity AI heeft de laatste tijd niet veel goede pers gehad omdat bleek dat het veel inhoud gebruikte om zijn AI-modellen te trainen waartoe het bedrijf geen toegang zou moeten hebben. Dit is echter mediakritiek en tot nu toe heeft de start-up geen juridische gevolgen ondervonden. Om deze reden werkt het nog steeds en wordt het door vele miljoenen gebruikers gebruikt. Maar waarom?

Perplexity toont veel antwoorden en specifieke aanbevelingen rechtstreeks in uw browservenster. Het kan zeer complexe vragen interpreteren en vervolgens nauwkeurige, contextuele antwoorden en aanbevelingen leveren. Op deze manier kan de gebruiker veel tijd besparen omdat hij bijvoorbeeld niet vijf websites hoeft te bezoeken voordat hij de benodigde informatie vindt; alles wordt verzorgd door Perplexity. Het probleem betreft echter het bedrijfsmodel, omdat AI inhoud en gegevens die het op andere websites vindt, gebruikt en weergeeft, maar zonder de gebruiker naar deze websites te verwijzen.

We nemen Perplexity echter op in de lijst omdat de applicatie momenteel enkele tientallen miljoenen gebruikers heeft die de kwaliteit ervan zeer prijzen, vooral op het gebied van leren en onderzoek.

QuillBot

Kunstmatige intelligentie die helpt bij het schrijven en redigeren van teksten. Wat belangrijk is: het helpt, het schrijft niet voor ons. Hiermee kunt u de grammatica en stijl van teksten parafraseren, samenvatten en corrigeren, waardoor ze duidelijker en professioneler worden. De tool maakt gebruik van geavanceerde taalkundige algoritmen om de context te begrijpen en de best mogelijke suggesties te geven.

QuillBot is vooral handig voor studenten en wetenschappers die vaak grote hoeveelheden tekst moeten schrijven en bewerken. Dankzij dit kunnen ze tijd en moeite besparen en tegelijkertijd de kwaliteit van hun documenten verbeteren. De tool ondersteunt ook “creatief schrijven” – het biedt verschillende parafraseringsmodi die kunnen inspireren tot het creëren van nieuwe inhoud.

QuillBot kan ook worden gebruikt voor het vertalen en verbeteren van de taalvaardigheid van teksten die in een vreemde taal zijn geschreven, wat waardevol is voor mensen die nieuwe talen leren. Het is ook handig voor marketeers en copywriters die snel inhoud moeten genereren, bijvoorbeeld voor online winkels. Het is de moeite waard hieraan toe te voegen dat QuillBot kan worden geïntegreerd met populaire applicaties zoals Chrome, Outlook en Word.

Top 10 beste AI-apps

Google Gemini

Gemini is uiteraard een door Google ontwikkelde concurrent van ChatGPT. Hiermee kunt u gesprekken voeren en antwoorden krijgen op een breed scala aan vragen, en het is ook sterk geïntegreerd met Google-applicaties. Als we Documenten of Gmail gebruiken, zullen we waarschijnlijk AI-oplossingen waarderen.

Net als ChatGPT is Gemini beschikbaar als gratis versie, maar de veel betere en geavanceerdere Advanced-versie is tegen betaling beschikbaar. Google moedigt u aan om u te abonneren voor minder dan PLN 100/maand, wat bijna hetzelfde is als de betaalde ChatGPT Plus. Het verschil is echter dat Gemini ook de bovengenoemde integratie met Google-tools bevat, evenals 2 TB clouddataruimte.

Het is de moeite waard om te testen of we de voorkeur geven aan Google of de OpenAI-tool.

Canva-AI

Canva is een zeer populaire tool voor het maken en bewerken van afbeeldingen, en sinds kort ook video’s, met behulp van AI. Het bedrijf introduceerde tekst-naar-afbeelding-oplossingen om afbeeldingen te genereren uit tekstopdrachten, evenals Magic Write, een AI-assistent voor het schrijven van teksten. Daarnaast is er ook een Visual Suite, een volledige set functies en faciliteiten voor het bewerken van grafische en videobestanden.

De mogelijkheden van AI van het bedrijf worden het best beschreven op zijn blog, maar kort gezegd: het is uitstekende software voor het maken van allerlei soorten afbeeldingen, van banners voor reclamecampagnes tot financiële presentaties voor het bestuur. Alles is mogelijk, maar we moeten wat tijd besteden aan het onder de knie krijgen van de werking.

ChatGPT

Tenslotte is er ChatGPT, ongetwijfeld nummer één in de populariteitsranglijst. Volgens de FlexOS-website domineert de OpenAI-tool de markt en als we de 100 populairste AI’s in ogenschouw nemen, zal maar liefst 67 procent van deze sector toebehoren aan ChatGPT – de resterende 33 procent valt op 99 andere toepassingen.

ChatGPT bevat de Dall-E-tool voor het genereren van afbeeldingen, de mogelijkheid om uw eigen chatbots te maken, evenals de GPT-4-versie, die relatief recent is gepresenteerd en niet alleen voor hoge precisie zorgt, maar ook erg snel werkt.

GPT is al op veel plaatsen en bedrijven geïntegreerd, wordt gebruikt door honderden miljoenen mensen van over de hele wereld, en het lijkt erop dat niets de dominantie van deze AI kan bedreigen. De strijd gaat, althans voorlopig, alleen om de tweede of derde plaats. Momenteel wordt ChatGPT vaker bezocht dan TikTok, Reddit, Amazon of LinkedIn. Het is absoluut een hulpmiddel dat de moeite waard is om te kennen en te leren gebruiken. Anders blijven we gewoon achter.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *