0

En opnieuw zullen honderden mensen hun baan verliezen bij Amazon

Amazon.com Inc. vermindert het aantal posities van honderden werknemers op de afdeling die verantwoordelijk is voor de Alexa-stemassistent.

En opnieuw zullen honderden mensen hun baan verliezen bij Amazon

Daniel Rausch, een vice-president van Amazon die leiding geeft aan teams die werken aan Alexa en de Fire TV-streamingdivisie van het bedrijf, verklaarde dat het bedrijf “een aantal van zijn inspanningen aanpast om deze beter af te stemmen op de zakelijke prioriteiten.” Hierbij zal de focus onder andere liggen op het ontwikkelen van mogelijkheden aangedreven door generatieve AI. “De veranderingen hebben ertoe geleid dat enkele initiatieven zijn beëindigd, wat resulteert in het schrappen van enkele honderden functies,” aldus Rausch. Hij specificeerde echter niet welke initiatieven zouden worden stopgezet.

Alexa met AI vereist minder werknemers

De Alexa-stemassistent wordt gebruikt voor het aansturen van miljoenen slimme Echo-luidsprekers en andere apparaten in huishoudens, maar Amazon heeft moeite om de functionaliteit van de software uit te breiden naar meer geavanceerde taken, buiten de relatief eenvoudige functies zoals het weer opvragen en muziek afspelen.

En opnieuw zullen honderden mensen hun baan verliezen bij Amazon

De opkomst van meer geavanceerde conversatietools zoals ChatGPT, aangedreven door generatieve AI, heeft de tekortkomingen van Amazon’s software blootgelegd. Teams binnen het bedrijf werken momenteel aan verbeteringen voor Alexa, waarbij meer AI-mogelijkheden worden geïntegreerd.

Amazon, dat het grootste deel van zijn geschiedenis ontslagen op grote schaal heeft vermeden, begon ongeveer een jaar geleden met de grootste ontslagronde in zijn bestaan, waarbij uiteindelijk 27.000 bedrijfsfuncties werden geschrapt nadat het bedrijf tijdens de pandemie te veel personeel had aangetrokken.

Het bedrijf ging verder met de ontslagen toen het in maart nog eens 9.000 banen schrapte. Volgens CEO Andy Jassy zouden deze ontslagen gevolgen hebben voor de divisies clouddiensten, personeelszaken, reclame en livestreamingdiensten zoals Twitch.

Sindsdien blijft Amazon zoeken naar manieren om te besparen, wat soms leidt tot verdere ontslagen. Onlangs werden banen geschrapt bij de muziekdivisie en de videogame-eenheid van het bedrijf, en ook zijn de fysieke kledingwinkels van Amazon gesloten.

En opnieuw zullen honderden mensen hun baan verliezen bij Amazon

Rausch liet weten dat de werknemers in de VS en Canada, die worden ontslagen, later vandaag op de hoogte zullen worden gesteld. Werknemers in India zullen het volgende week te horen krijgen, terwijl de bezuinigingen in andere landen mogelijk volgens andere tijdschema’s zullen plaatsvinden om overleg met werknemersorganisaties mogelijk te maken of om andere redenen.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *