0

Hoe GPT-4 gratis gebruiken in Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot, de kunstmatige intelligentie-assistent, heeft zijn gratis laag bijgewerkt. Nu kunnen we, zelfs in de gratis versie, het taalmodel omschakelen naar GPT-4 Turbo, wat zeker de moeite waard is. Om toegang te krijgen tot GPT-4 Turbo, moet u Copilot instellen op de creatieve of nauwkeurige modus.

Hoe GPT-4 gratis gebruiken in Microsoft Copilot?

Hoe GPT-4 gratis gebruiken?

U kunt Microsoft Copilot op twee manieren gebruiken:

  1. Door uzelf uit te rusten met de aanvullende Microsoft Copilot-applicatie voor uw smartphone.
  2. Met behulp van de webtool op copilot.microsoft.com (geen registratie vereist, maar het wordt aanbevolen om de gespreksgeschiedenis op te slaan).
  3. Microsoft Edge gebruiken (Copilot is beschikbaar als speciale knop).

GPT-4 Turbo heeft veel voordelen ten opzichte van het “normale” GPT-4-taalmodel. De twee grootste voordelen zijn een snellere werking en een grotere gegevensvaliditeit. Nu kunnen eigenaren van het Microsoft-pakket vanaf april 2023 toegang krijgen tot gegevens. De oudere versie had tot september 2021 slechts “toegang” tot online gepubliceerde informatie. Gegevensverwerking is tot 16 keer sneller en efficiënter.

Het is ook de moeite waard om te weten dat Microsoft Copilot vooral gericht is op het werken met gegevens van internet. Wees niet verbaasd als u, in tegenstelling tot ChatGPT, meer actuele informatie en de bron ervan ontvangt.

Belangrijkste kenmerken van de Turbo GPT-4-update

De uitbreiding van Copilot door Microsoft met GPT-4 Turbo is een opwindende ontwikkeling voor gebruikers van deze AI-metgezel. Hier volgt een beknopt overzicht van de belangrijkste punten en wat deze voor gebruikers betekenen:

Toegang tot GPT-4 Turbo-modi:

GPT-4 Turbo-integratie is niet beperkt tot Copilot Pro-gebruikers. De gratis versie bevat deze upgrade, die wordt geactiveerd wanneer u overschakelt naar de modus “Precieze” of “Creatief”. In de “Balanced”-modus blijft de originele GPT-4 in gebruik.
Verbeterde mogelijkheden:

GPT-4 Turbo biedt merkbare prestatieverbeteringen, met uitgebreidere en meeslepende reacties. Hiermee wordt een probleem van “luiheid” opgelost dat is opgemerkt in GPT-4, waarbij het model er soms niet in slaagt taken efficiënt uit te voeren.
Dankzij het uitgebreide contextvenster van maximaal 128.000 tokens kunt u langere hints begrijpen, waardoor de reikwijdte van de interactie aanzienlijk wordt uitgebreid – tot de theoretische limiet van 512.000 woorden.
Bijgewerkte dataset:

GPT-4 Turbo wordt tot en met april 2023 getraind op gegevens, vergeleken met het moment waarop GPT-4 in september 2021 stopte met het verzamelen van gegevens. Hierdoor is hij beter op de hoogte van de laatste gebeurtenissen en kan hij offline actuelere antwoorden geven.

Hoe GPT-4 gratis gebruiken in Microsoft Copilot?
Strategische voordelen

Universele beschikbaarheid: Door GPT-4 Turbo zowel in gratis als betaalde versies aan te bieden, democratiseert Microsoft geavanceerde AI-functies. Gebruikers kunnen zonder extra kosten profiteren van geavanceerde AI, wat een groot voordeel kan zijn ten opzichte van andere diensten waarvoor een premium abonnement vereist is om vergelijkbare mogelijkheden te krijgen.

Cross-platform integratie: Microsoft heeft Copilot strategisch geïntegreerd met belangrijke producten zoals Windows, Microsoft 365 en Edge, evenals met mobiele applicaties. Deze brede integratie geeft gebruikers naadloze toegang tot geavanceerde AI-mogelijkheden op verschillende apparaten en platforms.

Flexibiliteit voor betalende gebruikers: Degenen die zich abonneren op Copilot Pro kunnen schakelen tussen GPT-4 en GPT-4 Turbo, waardoor ze flexibiliteit krijgen op basis van hun specifieke behoeften of overwegingen met betrekking tot systeemprestaties.

Marktpositie en impact op de gebruiker

De aanpak van Microsoft verbetert niet alleen de functionaliteit van Copilot, maar positioneert deze ook sterk in de competitieve AI-markt. Het gratis aanbieden van dergelijke geavanceerde functies onderstreept het potentieel van Microsoft om toonaangevend te zijn op dit gebied, door gebruik te maken van zijn uitgebreide software-ecosysteem en financiële steun vanuit zijn positie als een van OpenAI’s grootste investeerders.

Voor gebruikers betekent dit dat ze, ongeacht of ze voor de gratis of betaalde versie van Copilot Pro kiezen, toegang zullen hebben tot enkele van de meest geavanceerde AI-technologie die beschikbaar is, waardoor zowel de dagelijkse als professionele interacties met AI worden verbeterd. Dit maakt Microsoft’s Copilot een zeer competitieve optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en robuuste AI-assistent.

Hoe GPT-4 gratis gebruiken in Microsoft Copilot?

Is het de moeite waard om voor ChatGPT Plus te betalen met GPT-4?

Dit is een veelgestelde vraag en een die veel gebruikers zichzelf stellen voordat ze $20 uitgeven aan ChatGPT Plus. Over het algemeen gebruiken zowel ChatGPT Plus (betaalde versie) als Microsoft Copilot (gratis) dezelfde GPT-modellen, waardoor ze erg op elkaar lijken. Beide chatbots kunnen op verzoek ook internetten en afbeeldingen genereren met DALL-E. Beiden reageren effectief en efficiënt.

Is Copilot beter dan ChatGPT Plus?

De huidige versie van Bing (Copilot) heeft enkele van de belangrijkste problemen aangepakt, waaronder kennis van actuele gebeurtenissen via internettoegang en voetnoten met links naar bronnen van gedownloade informatie.

Copilot is ook de enige manier om gratis toegang te krijgen tot de nieuwste multimodale invoerfuncties van LLM, GPT-4 Turbo en OpenAI. Om deze redenen heeft Copilot, voorheen Bing Chat, de titel van beste AI-chatbot verdiend. Wat pleit voor het kiezen van ChatGPT is feitelijk toegang tot GPT’s, gepersonaliseerde chats (voorheen plug-ins). ChatGPT Plus werkt sneller en is beter toegankelijk. Het heeft momenteel een limiet van 40 berichten per 3 uur, in tegenstelling tot het gebrek aan limieten van Copilot, maar ook het risico op onderbrekingen in de toegang tot GPT-4. Over het geheel genomen biedt Copilot veel, maar voordat u besluit of het de moeite waard is om $20 te betalen voor ChatGPT Plus, moet u beide oplossingen testen. In tegenstelling tot wat het lijkt, werkt Copilot heel anders dan ChatGPT Plus en kan het een heel andere reactiestandaard retourneren.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *