0

OkCupid introduceert ChatGPT-gemaakte matchingsvragen

De AI-chatbot ChatGPT heeft sinds zijn debuut in december 2022 een stevige grip op het internet. Bijna onmiddellijk begonnen gebruikers van datingapps de service te gebruiken om berichten naar matches te schrijven – dus het is geen verrassing dat datingapps zelf meedoen aan de trend.

OkCupid is begonnen met experimenteren met het stellen van matchingsvragen aan gebruikers die zijn gegenereerd door ChatGPT. Michael Kaye, de wereldwijde hoofdcommunicatie van de app, vroeg ChatGPT welke vragen te stellen op een datingapp en welke vragen te stellen bij het daten, en hier is wat de chatbot antwoordde:

  • Ben je meer een introvert of een extravert persoon?
  • Ben je een ochtendmens of een nachtuil?
  • Wat is jouw favoriete manier om een weekend door te brengen?
  • Wat waardeer je het meest in een partner?
  • Hoe weet je wanneer je een relatie naar het volgende niveau moet tillen?
  • Hoe balanseer je jouw eigen behoeften met de behoeften van je partner in een relatie?

Wil je meer seks- en datingverhalen in je inbox? Meld je aan voor de nieuwe wekelijkse After Dark-nieuwsbrief van Mashable.

Het blijkt dat meer gebruikers die reageerden introvert zijn, nachtbrakers zijn, en de voorkeur geven aan een ontspannen weekend thuis. Bijna de helft van de respondenten waardeert vertrouwen het meest in een partner, en ze vertrouwen op hun gevoelens als het gaat om het nemen van hun relatie naar het volgende niveau. Daters balanceren hun eigen behoeften en die van hun partners door deze behoeften te communiceren, tijd voor zichzelf in te plannen, en sociale tijd zonder hun partners door te brengen.

“Daters die denken dat ChatGPT een redder in nood is, krijgen bijna 40 procent meer matches op OkCupid dan degenen die denken dat het te veel Big Brother is, dus besloten we ChatGPT te gebruiken om onze beroemde matchingvragen in de app op te stellen die ons algoritme aandrijven,” vertelde Kaye aan Mashable. “De chatbot van OpenAI heeft een half dozijn vragen voor ons geschreven – over alles van wat je het meest waardeert in een partner tot hoe je jouw eigen behoeften kunt balanceren met die van een partner in een relatie – en daters zijn dol op deze nieuwe vragen.”

De vragen zijn al meer dan 125.000 keer beantwoord en tellen nog steeds, en Gen Z leidt zeker de weg. Eenendertig procent van de Gen Z-daters op OkCupid denkt niet dat het gebruik van AI om een profiel aan te maken of berichten naar anderen te sturen op datingapps een schending van vertrouwen is.

Toch ontdekte OkCupid dat 52 procent van de gebruikers het gebruik van AI op profielfoto’s als een afknapper ziet, en slechts zes procent zegt dat het een opwindende factor is – met 43 procent die niet zeker is. Een behoorlijk aantal gebruikers, 47 procent, was ook niet zeker of ze zouden doorgaan met daten met iemand die toegaf eerst te communiceren via een op AI gebaseerde bot. Vierenveertig procent zei dat ze de relatie niet zouden voortzetten, en achttien procent zei van wel.

ChatGPT is slechts enkele maanden oud en verandert nu al hoe sommige singles daten. Naarmate AI evolueert, zullen waarschijnlijk ook onze datinglevens veranderen.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *