0

Waarom is Microsoft Copilot gratis en kost ChatGPT Plus $20?

Nou, maar Copilot PRO kost ook $ 20, net zoals ChatGPT gratis is. Waarom vergelijken we Microsoft Copilot Free met ChatGPT Plus? Waarom niet PRO en PLUS? In dit artikel zullen we proberen de strategie van Microsoft uit te leggen en wat dit voor gebruikers betekent, en zullen we proberen de fundamentele verschillen tussen Copilot Free en ChatGPT Plus uit te leggen. Ten slotte beantwoorden we de vraag waarom Copilot Free… gratis is en wat het biedt.

Waarom is Microsoft Copilot gratis en kost ChatGPT Plus $20?

Copilot Free – Microsoft-strategie

Als u nieuwsberichten volgt, weet u dat Microsoft Copilot gratis beschikbaar is omdat Microsoft een basisversie van zijn AI-tool aanbiedt als onderdeel van een bredere strategie om gebruikers aan te moedigen zijn ecosysteem en diensten te gebruiken. De gratis versie van Copilot dient als introductie tot de meer geavanceerde functies die beschikbaar zijn in de betaalde versie van Copilot Pro, die al deel uitmaakt van de Microsoft 365-suite.

Het is moeilijk te zeggen wat Copilot PRO te bieden zou hebben als de GRATIS basisversie betaald zou worden. Het is zeker vermeldenswaard dat Copilot Free toegang biedt tot het GPT-4-model, dat je alleen krijgt bij ChatGPT in de betaalde Plus-versie. Daarnaast biedt Copilot Free de mogelijkheid om afbeeldingen te genereren met DALL-E, dat ook deel uitmaakt van ChatGPT Plus.

ChatGPT Plus is een betaalde dienst aangeboden door OpenAI die gebruikers snellere reactietijden, prioriteitstoegang tijdens piekverkeer en vroege toegang tot nieuwe functies en verbeteringen biedt. Het ChatGPT Plus-abonnement kost $ 20 per maand en is bedoeld voor gebruikers die meer geavanceerde mogelijkheden voor het genereren van inhoud nodig hebben.

Daarom overlappen ChatGPT Plus en Copilot Free elkaar gedeeltelijk in functies. Het vergelijken van de gratis versie van ChatGPT met Copilot Free heeft alleen zin als we ervan uitgaan dat we de tools gratis willen gebruiken. In dit geval biedt ChatGPT Free nog steeds meer flexibiliteit, hoewel het gebaseerd is op het GPT-3.5-model en geen DALL-E-beeldgeneratie biedt. Het maakt geen gebruik van netwerkbronnen en biedt geen GPT’s of plug-ins.

Waarom is Microsoft Copilot gratis en kost ChatGPT Plus $20?

Wat is het verschil tussen Copilot Free en ChatGPT Plus?

Op onze blog vind je veel vergelijkingen van verschillende chatbots, zowel gratis als betaalde versies. Deze keer concentreren we ons op een ongebruikelijke vergelijking van betaalde en gratis versies van AI-tools, die, zoals je snel zult zien, meer gemeen hebben dan hun puur gratis tegenhangers.

Wanneer u ChatGPT Plus en Copilot Free vergelijkt, zijn er enkele belangrijke verschillen waarmee u rekening moet houden:

 • AI-model: Copilot gebruikt GPT-4 voor gebalanceerde modus en GPT-4 Turbo voor creatieve en precisiemodi. ChatGPT Plus maakt ook gebruik van GPT-4 Turbo (ChatGPT Free is gebaseerd op het GPT-3.5-model).
 • Plug-ins: Copilot heeft verschillende plug-ins beschikbaar op het tabblad Plug-ins, waaronder voor winkelen, reisplanning en keukentips, terwijl ChatGPT Plus de toegang tot plug-ins verloor, maar toegang kreeg tot gepersonaliseerde GPT-chats, die dezelfde functie vervullen als de plug-ins vroeger.
 • Gepersonaliseerde chat-GPT’s: ChatGPT elimineert plug-ins en biedt toegang tot duizenden door gebruikers gegenereerde GPT’s. Copilot Free biedt er 5 aan, ontwikkeld door Microsoft.
 • Berichtlimiet: ChatGPT Plus heeft een limiet van 40 berichten elke 3 uur, terwijl Copilot Free geen berichtenlimiet heeft, maar een beperkte GPT-4-beschikbaarheid heeft en mogelijk langzamer werkt of momenteel niet reageert.
 • Limiet voor het genereren van afbeeldingen: met Copilot Free kunt u 15 afbeeldingen per dag genereren, en met ChatGPT Plus 30. Naar onze mening genereert Copilot voor een beginnende gebruiker nauwkeurigere afbeeldingen.
 • Invoerlimiet: ChatGPT Plus heeft een limiet van 25.000 tekens per bericht en Copilot heeft een limiet van 8000/4000 tekens, afhankelijk van de modus waarin het werkt. De informatie wordt weergegeven in het chatvenster.
 • Flexibiliteit bij het uitvoeren van opdrachten: ChatGPT Plus kan flexibeler zijn bij het uitvoeren van opdrachten, terwijl Copilot mogelijk enkele beperkingen heeft of gericht is op specifieke taken.
 • Internettoegang: zowel ChatGPT Plus als Copilot Free bieden de mogelijkheid om internet en de Bing-zoekmachine te gebruiken.

Bovendien is het de moeite waard om aandacht te besteden aan:

 • App-integratie: Copilot is geïntegreerd met Microsoft 365-apps, wat gunstig kan zijn voor gebruikers van deze apps. Integratie is beschikbaar als onderdeel van het Copilot PRO-abonnement.
 • Beschikbaarheid: ChatGPT Plus kan te allen tijde snellere responstijden en prioritaire toegang tot nieuwe functies bieden.
 • Prijs: Copilot Free is gratis en ChatGPT Plus is een betaalde dienst.
 • Aangepaste AI-modellen: ChatGPT biedt de mogelijkheid om aangepaste AI-chatmodellen te maken voor uw specifieke behoeften. We kunnen niet alleen onze eigen regels introduceren, specifiek gedrag programmeren en methoden voor het retourneren van antwoorden of het analyseren van gegevens, maar ook onze eigen kennisbanken bouwen waarop ChatGPT zal werken. Deze functie is beschikbaar in ChatGPT Plus en in Copilot alleen in de PRO-versie.
 • ChatGPT Plus: biedt toegang tot GPT-4 Turbo-technologie tijdens piekuren, terwijl Microsoft Copilot Free GPT-4 en GPT-4 Turbo gebruikt, maar gebruikers mogelijk beperkt tot GPT-3.5 tijdens druk verkeer. Op dezelfde manier gebruikt ChatGPT Free eenvoudigweg GPT-3.5.

Wanneer u beide services vergelijkt, is het belangrijk om te overwegen welke functies het meest relevant zijn voor uw behoeften en hoe u AI wilt gebruiken.

Waarom is Microsoft Copilot gratis en kost ChatGPT Plus $20?

Vergelijking van de gratis versie van Microsoft Copilot en Copilot Pro:

Microsoft Copilot (gratis):

 • Beschikbaar op internet, op mobiele apparaten en op Windows, macOS en iPadOS.
 • Toegang tot GPT-4 en GPT-4 Turbo tijdens de daluren.
 • Het kan u helpen op internet te zoeken, inhoud te maken, afbeeldingen te genereren en complexe vragen te beantwoorden.
 • Toegang tot Copilot-plug-ins zoals Instacart, Kayak en Open Table.
 • Gepersonaliseerde antwoorden op basis van uw chatgeschiedenis van de afgelopen 90 dagen (met de neiging de draad te verliezen).

Microsoft Copilot Pro ($20/maand):

 • Alle functies van de gratis versie.
 • Verbeterde prestaties en prioriteitstoegang tot GPT-4 en GPT-4 Turbo tijdens piekuren.
 • Beschikbaarheid van Copilot in sommige Microsoft 365-apps (Microsoft 365 Personal- of Family-abonnement vereist).
 • Maak sneller AI-afbeeldingen met 100 boosts (100 afbeeldingen) per dag met Designer.
 • Pas het formaat aan en genereer door AI gemaakte afbeeldingen opnieuw tussen vierkante en liggende formaten zonder de Designer te verlaten.
 • Creëer uw eigen aangepaste en aangepaste Copilot GPT’s met de nieuwe Copilot Builder (GPT’s).
 • Voegt AI-functies toe aan Office-toepassingen.

Of de extra functies van Copilot Pro de abonnementskosten waard zijn, hangt af van uw specifieke behoeften. Als u Copilot regelmatig gebruikt tijdens piekuren, sneller AI-afbeeldingen wilt maken of Copilot in Microsoft 365-apps wilt gebruiken, is Copilot Pro wellicht een goede oplossing voor u.

Samenvatting:

Samenvattend is het prijsverschil tussen Microsoft Copilot en ChatGPT Plus te wijten aan verschillende bedrijfsmodellen en strategieën voor het aanbieden van AI-diensten. Microsoft Copilot maakt deel uit van het grotere Microsoft-ecosysteem, terwijl ChatGPT Plus een meer onafhankelijke premiumservice van OpenAI is.

Naar onze mening functioneert elk van de tools, ook al is Microsoft de belangrijkste aandeelhouder van het OpenAI-project, op een iets andere manier: ze leren anders en gebruiken internetbronnen op een andere manier. Op het gebied van internetgebruik presteert Copilot bijvoorbeeld veel beter.

Dit betekent echter niet dat de gratis versie van Copilot alle mogelijkheden uitput. In veel reviews wordt Copilot de winnaar genoemd. In de PRO-versie wordt Copilot dankzij de integratie met Microsoft 365 een assistent van onschatbare waarde op het werk. We raden u aan om zowel ChatGPT Free als Copilot Free te testen, Copilot Free te vergelijken met ChatGPT Plus en tenslotte Copilot PRO met ChatGPT Plus. Hoe zit het met Gemini?

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *